Er zijn nog geen gepubliceerde lessen in deze cursus.

Ondersteunende video’s bij Coaching

Chronische stress, veilige/onveilige gedachten
Sombere gevoelens en onverklaarbare pijnklachten

Je krijgt inzicht in wat (chronische) stress met je doet. Je ontdekt waarom het alarmsysteem soms in actie komt terwijl je zelf helemaal geen gevaar ziet. En dat het alarmsysteem je wil beschermen en daarom soms veel te hard werkt. Je leert hoe je kan ‘schakelen’ zodat het systeem van onveilig naar veilig gaat waardoor er rust komt. Hierdoor verminderen sombere gevoelens en pijnklachten. En regelmatig verdwijnen ze zelfs helemaal.

Bekijk stap voor de stap de video’s

Video 1. Wat (chronische) stress met je doet

In deze video krijg je inzicht in wat chronische stress met je doet. Ik heb hier ook een informatieblad bijgevoegd wat je na het bekijken van de video nog eens rustig kunt doorlezen.

Video 2. Veilige en onveilige gedachten

We gaan aan de slag met onze gedachten en leren hoe we onveilige gedachten kunnen omzetten in veilige gedachten. Bij deze video horen het werkblad ‘Veilige en onveilige gedachten’ en het invulblad ‘Veilige en onveilige gedachten’.

Video 3. Andere seintjes geven

Je krijgt in deze video, inzicht in de manier, waarop jij seintjes aan je lichaam geeft. Misschien kom je er nu achter, dat daar ook onveilige seintjes bij zitten. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom leer je ook om veilige seintjes te geven. Bij deze video hoort het werkblad ‘Andere seintjes geven’.

Video 4.Luisteren naar de seintjes van je lichaam

Je gaat in deze video leren om te voelen en te luisteren welke seintjes je lichaam nu precies geeft. Misschien ben je hier nog nooit mee bezig geweest. Het is dan even wennen voor je, maar na een paar keer zul je merken dat het je steeds beter afgaat. Bij deze video hoort het werkblad ‘Naar de seintjes van je lichaam luisteren’.

Video 5. Andere manieren om het alarmsysteem te beïnvloeden

Er zijn nog andere manieren om je alarmsysteem te beïnvloeden. We gaan er een paar bekijken, zodat je ook deze ‘knoppen’ kunt bedienen.