Eigenlijk wil je maar één ding:   RUST

Wil jij  op een laagdrempelige én betrouwbare manier, leren hoe je weer rust en overzicht in je hoofd en lichaam krijgt? Zodat je weer grip krijgt op wat zich allemaal in jouw leven afspeelt en daardoor weer toekomen aan de dingen die echt belangrijk voor je zijn?

Op het internet vind je slechts een deel van de oplossing

Tegenwoordig starten we vaak onze zoektocht op het internet als we niet lekker in ons vel zitten, zo ben je wellicht ook bij mij terecht gekomen.

Tips en zelfhulpboekjes zijn overal te vinden en geven je slechts een deel van de oplossing. Je ziet vaak, dat men zich richt op de situatie, of de klachten zelf. Dus de stress, onrust, angsten, het volle hoofd, het korte lontje, de sombere gevoelens of de lichamelijke klachten.

Niet de oorzaak maar het gevolg…..

Deze klachten zijn echter niet de oorzaak, maar juist een gevolg van het probleem. En dit is een belangrijk punt, wat helaas nog veel te vaak blijft liggen.

Heel vaak zijn we bezig om de gevolgen van ons probleem aan te pakken; we gaan wandelen of doen ontspannings oefeningen, mindfulness, yoga, positief denken of we halen rustgevende druppeltjes bij de drogist. En deze dingen kunnen je best wel verlichting geven maar de problemen komen toch weer terug. Soms in een iets andere vorm.

En als je je alleen op de klachten, dus de gevolgen richt, helpt een bepaalde aanpak of methode eerst vaak nog best wel goed, maar helaas maar voor een korte tijd. Vaak zie ik dat de problemen na verloop van tijd, soms in een wat andere vorm, toch weer terugkomen omdat de kern van het probleem, de oorzaak dus, niet wordt aangepakt.

In deze waardevolle online training heb ik al mijn kennis die ik in de jaren heb opgedaan samen gebundeld, waardoor je zelf heel resultaat gericht aan de onrust in je leven kan werken.

“Op jouw website staat dat je regelmatig ouders met tranen in hun ogen naar hun kinderen ziet kijken omdat ze gelijk zo’n rust in hun hoofd ervaren. Ik dacht, dat zal wel, maar ik probeer het gewoon; baat het niet dan schaad het niet. Ik was best wel sceptisch en nu zit ik zelf met tranen in mijn ogen; deze rust in mijn hoofd ken ik helemaal niet“

Henk

58 jaar

Geschikt voor het hele gezin vanaf 9 jaar.

In de praktijk zie ik vaak, dat als 1 gezinslid met deze klachten te maken heeft, er vaak meerderen zijn die daar ook last van hebben. (soms uit het zich in een andere vorm) Het gebeurt regelmatig, dat er na verloop van tijd, uit 1 gezin verschillende leden ook een afspraak maken, omdat ze de positieve uitwerking van dichtbij hebben gezien. Ze zijn zich meer bewust geworden van hun eigen onrust/stress en willen hier zelf ook mee aan de slag.

Het unieke van deze training is dat het zo ontwikkelt is dat het geschikt is voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf een jaar of 9. Dus je kunt er ook samen mee aan de slag.

 

We gaan naar de kern van jouw probleem

In deze training kom je bij de kern van je problemen, de plek waar je moet zijn om het voor eens en altijd goed aan te kunnen pakken. Zowel voor de korte als op de lange termijn. We zorgen eerst voor een oplossing voor de korte termijn. Door de alsmaar doorgaande informatie en gedachtestroom in je hoofd te ordenen, ontstaat er rust.

97% van mijn cliënten ervaart die rust ook gelijk

Leer hoe je piekergedachten kan stoppen

Je maakt als het ware een ‘uitknop voor je piekergedachten’. Dit is geen trucje, je krijgt gewoon hele praktische vaardigheden aangeleerd en kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen dit al onder persoonlijke begeleiding van mij of vanaf 9 jaar in de online training.

Daarna kijken we hoe je ook op de lange termijn kunt voorkomen dat je hoofd zo snel vol raakt en waarom je soms zo gevoelig bent voor stressvolle situaties. Je krijgt inzicht in hoe het werkt in je hoofd. Het word je duidelijk, waarom je soms op een bepaalde manier kunt reageren, geen zelfvertrouwen hebt of waarom je maar niet kunt loslaten.

En als je dat helder hebt, ga je ook begrijpen hoe dit doorwerkt in je lichaam. En hoe ‘onverklaarbare (pijn)klachten’ ontstaan. En hoe het komt dat als je bijvoorbeeld een rustige dag hebt, en helemaal niets bijzonders doet, de klachten toch aanwezig blijven. 

Zó voorkom je een burn-out

Pas als jij je echt bewust bent van wat er allemaal speelt, kan je er ook heel gericht iets aan doen. 

Daarom gaan we ook kijken naar de seintjes die je lichaam geeft. We staan er meestal niet bij stil; vermoeidheid, sombere en angstige gevoelens, onrust maar ook onverklaarbare pijnklachten, zijn eigenlijk signalen van je lichaam, waarmee het aangeeft hoe het er met je voor staat. Vaak worden niet goed verwerkte ervaringen, stress en frustraties in ons lichaam opgeslagen, waardoor er blokkades ontstaan.

Je gaat ontdekken dat ons alarmsysteem vanwege die blokkades, die signalen geeft. En als je niets met deze signalen doet, het alarmsysteem het dan in stand houdt, waardoor de klachten niet verdwijnen maar vaak juist verergeren.

Als je dat inzicht hebt gekregen kan je hier op een andere manier mee om gaan. Je leert zelf om de pijnklachten, maar ook de nare, sombere gevoelens, anders te benaderen. Hierdoor kun je zelf het alarmsysteem beïnvloeden.

Het alarmsysteem, wat uit het autonome zenuwstelsel en je brein bestaat, wordt vanuit je onderbewustzijn geactiveerd en kunnen we niet op ‘uit’ zetten. Daarom kunnen we er ook geen uitknop voor maken, zoals we bij de piekergedachten doen. En het is ook nog zo dat als we ‘vechten’ tegen de klachten, het alarmsysteem overactief wordt, en dat is nu net níet de bedoeling…..

Maar als je geleerd hebt HOE je het alarmsysteem kunt beïnvloeden, kan je wel degelijk schakelen in het systeem. Je kunt leren, om onder andere met je gedachten, signalen te geven waardoor het systeem richting veilig gaat, en tot rust komt. En dat gaat je heel veel profijt geven.

Geen uitknop maar wel een schakelknop voor je alarmsysteem.


We leggen ook het gehele plaatje van jouw leven onder de loep. Je krijgt inzichten hoe alles op elkaar doorwerkt. Als je het probleem op zo’n manier benadert dat zowel het psychische, het biologische én het sociale stukje aan de orde komen, en jij zelf de verbanden gaat zien, krijg je het beste resultaat.

Deze training is dus bedoeld voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf een jaar of 9. De training bestaat uit korte video’s en werkbladen met praktische opdrachten, voor verschillende leeftijden. Ik heb in samenwerking met een leerkracht uit het basisonderwijs deze werkbladen ontwikkeld, zodat het voor iedereen duidelijk is.

 

Een online training, werkt dat wel voor mij?

Vanaf april 2020 werk ik met een online voorbereiding voor mijn cliënten. Dit wordt als zeer prettig ervaren en is de aanleiding geweest tot het opzetten van deze online training.

Door de rustige uitleg die ik geef in de video’s kan je op je eigen tempo door de training heen. Je hoeft er niet je huis voor uit of een afspraak te plannen. Mocht je ergens op vastlopen of behoefte hebben aan extra ondersteuning kan je altijd een gratis gesprek met mij boeken voor 30 minuten. Ik ben ook laagdrempelig bereikbaar voor je via de e-mail of WhatsApp.

Ik wil graag dat je het maximale uit de training haalt en op deze manier is de training net zo duidelijk en betrouwbaar als de één op één gesprekken.

“Ik had absoluut twijfels over de effectiviteit en ik was ‘psycholoog moe’. Ik zat niet te wachten op therapie. Ik heb al zoveel gevolgd en gedaan. Ik had nu behoefte aan handvatten en ik hoopte dat ik die kon vinden in jouw modules. Ook was ik huiverig voor de kosten omdat ik niet wist of deze cursus misschien nutteloos was. Maar ik vond je site veelbelovend want het leek precies wat ik nodig had. Ik merkte al snel verbetering. Het was ook echt duidelijk en dus precies wat ik nodig had”.

Marieke

46 jaar

De online training bestaat uit 3 modules

MODULE 1 KORTE TERMIJN

Je creëert zelf een uitknop voor je piekergedachten. Zodat je de alsmaar doorgaande gedachtestroom op ‘uit’ kunt zetten. Dit doe je door alle informatie te ordenen.

Hierdoor ervaart 97 % van mijn cliënten direct rust in hun hoofd. Zowel kinderen als volwassenen.
Kun je het je voorstellen?

Als je nu de training besteld* kan je over een paar uurtjes rust in je hoofd ervaren.

Veel cliënten (groot en klein) verzuchten vaak; ik wist niet dat dit bestond….. Ik heb al heel wat ouders, met tranen van opluchting, naar hun kind zien kijken en met verbazing dat de oplossing zo eenvoudig was.

MODULE 2 DE KERN

We gaan op onderzoek naar de kern van jouw probleem.

* Wat draag je (onbewust) iedere dag met je mee?

* Waar gaat jouw energie naar toe?

* Door welke dingen word je getriggerd?

* Op welke zaken heb je invloed?

Module 2 geeft je heel veel inzichten, en je gaat ontdekken welke dingen in jouw leven, je het (onbewust) lastig maken of veel onnodige energie kosten.

En ook die zaken kan je dan heel concreet aanpakken met als doel dat je ook op de lange termijn rust in je hoofd en je lichaam ervaart.

MODULE 3 SEINTJES

In deze module leer je de seintjes die je lichaam geeft, heel bewust herkennen én je leert hoe je het alarmsysteem en het pijnsysteem kunt beïnvloeden.

Je ontdekt waarom het alarmsysteem soms in actie komt terwijl je zelf helemaal geen gevaar ziet.

En dat het alarmsysteem je wil beschermen en daarom soms veel te hard werkt.

Je leert hoe je kan ‘schakelen’ zodat het systeem van onveilig naar veilig gaat waardoor er rust komt. Hierdoor verminderen pijnklachten en sombere gevoelens. En regelmatig verdwijnen ze zelfs helemaal.

Je leert natuurlijk ook hoe je de nieuwe vaardigheden kunt vasthouden en integreren in je leven.


Ik vind het prettig dat je gewoon Hollands praat, geen moeilijke en dure woorden maar op zo’n manier dat iedereen het snapt.

Iris

41 jaar

Je kan vandaag nog starten en je hoeft de deur niet uit. 

 

De training blijft een jaar voor je beschikbaar. Je kunt de training dus geheel in je eigen tempo volgen. Het is wel de bedoeling dat je de volgorde van de modules aanhoudt omdat er een bepaalde opbouw in zit.

 Module 1 kost je een paar uurtjes werk, en voor de andere modules kun je zelf bepalen hoeveel tijd je daar insteekt. Je kunt het in je eigen tempo doen. Zo kan je module 2 met een paar uur afgerond hebben, maar je kunt er ook met gemak 6 uur over doen. Ik adviseer je om er uitgebreid de tijd voor te nemen zodat je het maximale uit de training haalt.

 Het is ook goed om na een tijdje de video’s weer eens te bekijken en de werkbladen door te nemen zodat je je de nieuwe vaardigheden echt eigen maakt, want dat leer je natuurlijk niet in 1 weekje.

Jouw investering voor rust in je hoofd

 

Deze unieke training met een waarde van € 577,-

is nu verkrijgbaar voor een tijdelijke prijs van € 97,-

Wat kan deze training jou opleveren?

–  Rust in je hoofd waardoor je veel minder piekert en beter slaapt
– Je kunt beter omgaan met de chaos in jouw leven
– Je krijgt weer de rust om eens even te blijven zitten
– Je kunt beter begrijpen waarom je soms op een ‘bepaalde manier’ reageert
– Je hebt de touwtjes weer in handen en het is niet meer zo dat alles je maar ‘overkomt’
– Je krijgt helder wat jouw energiegevers en energievreters zijn
– Je hebt veel minder moeite met loslaten
– Je leven heeft voor je gevoel weer zin
– Jouw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen groeit
–  Lichamelijk ‘onverklaarbare’ klachten verminderen of verdwijnen
– Je kunt beter communiceren met jouw omgeving
– Je hebt weer plezier in je werk of studie waardoor je ook nog veel meer bereikt
– Je krijgt weer meer energie en je kan weer genieten van de waardevolle dingen in jouw leven
– Je gaat weer leven in plaats van overleven

Voor wie is deze unieke online training geschikt?

Als dit herkenbaar voor je is:

– Je hoofd voelt overvol , het is chaos en er kan niets meer bij
– Je piekert veel en slaapt slecht
– Je gedachten gaan maar door en door
– Je kunt je niet concentreren
– Je hebt soms het gevoel dat je helemaal ‘gek’ wordt van jezelf
– Je hebt last van onverwerkte gebeurtenissen of angsten
– Je hebt regelmatig een ‘kort lontje’
– Je hebt soms het gevoel dat je op het punt staat om ‘te ontploffen’
– Je hebt weinig zelfvertrouwen
– Je voelt je vaak somber en neerslachtig
–  Er weinig tot niets uit je vingers komt
–  Het leven zwaar voelt
– Je doet zó je best maar je kunt maar niet loslaten
– Je hebt last van onverklaarbare pijnklachten
– Je hebt als drukbezette werkende moeder, moeite om alle rollen in je leven goed te kunnen uitvoeren.
– Je hebt last van burn-out klachten

– Je het gevoel hebt dat je constant achter de feiten aan loopt
– Je het gevoel hebt dat er van alle kanten aan je wordt getrokken
– Je hebt het gevoel dat je steeds te kort schiet
– Je hebt als mantelzorger moeite om alle ballen in de lucht te houden
– Je bent hoog- of prikkelgevoelig

Voor wie is deze training minder geschikt?

Als jij te maken hebt met een depressie, je een trauma of PTSS hebt opgelopen of als je te maken hebt met een angststoornis, kan het zijn dat een online training niet de beste manier is voor jou. Er kunnen soms heftige dingen naar boven komen, dingen waarvan je jezelf nu niet bewust bent dat ze er zitten, maar wel veel impact kunnen hebben. Daarom kan ik je dan beter persoonlijk begeleiden.

Als je hier vragen over hebt neem dan even contact met me op, dan bekijken we samen wat het beste voor jou is. Ik ben eenvoudig bereikbaar van maandag t/m vrijdag via de email: sandra@sandravanginkelcoaching.nl